"Hasselt in het Wit" en Winterland Hasselt maken van Hasselt opnieuw dé place to be op het einde van het jaar.

                              

Verschillende evenementen zorgen dit eindejaar voor de nodige kerst- en wintersfeer in Hasselt. Naast heel wat animatie tijdens de drie shoppingweekends en vaste waarde Winterland, behoort ook de Joe Kerstparade tot de grote publiekstrekkers.

 

Winterland - 10de editie brengt Hasselt in een optimale wintersfeer
De tiende editie van Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein start dit jaar op zaterdag 18 november en zal Hasselt 7 weken lang omtoveren in de mooiste kerststad van België. De overdekte ijspiste van 1000 m², het huis van de kerstman, de kerstmarkt met meer dan 80 deelnemers waaronder diverse ambachtslieden, eet- en drankkraampjes, de attracties en het sfeervolle Grand Café met de originele Aspen Lounge zorgen voor winterplezier voor jong en oud. De aankleding met veel decoraties en verlichting zorgen ook komende editie voor een onvergetelijk wintersfeer.

Ook voor de tiende keer wordt wordt niet afgeweken van het succesrecept waarbij gezelligheid centraal staat. Het Kolonel Dusartplein wordt gehuld in een schitterende winterse decoratie, met midden op de ijspiste een enorme kerstboom vol met lampjes en reuze grote kerstballen. Organisator Maurice Schoenmaeckers: “Ondanks de tegenslag die we kenden met de brand in ons magazijn, zal de jubileumeditie van Winterland schitteren als nooit tevoren. We willen daarom ook nog eens extra al onze partners bedanken die dit huzarenstukje samen met ons mogelijk maakten.”

De Kerstman woont even in Hasselt
Het knusse huis van de Kerstman doet dromen van een prachtige winter. Het ontwerp van het huis is geïnspireerd op de Finse huizen in Lapland, met hun ronde balken en het torentje met puntdak. In het huis zullen acteurs gestalte geven aan de Kerstman en zijn elfjes.

Vanaf 9 december ontvangen ze elke dag van 12 tot 20 uur de bezoekers, die er kunnen zien hoe de kerstman woont en werkt.
Je kan het huis van de kerstman gratis bezoeken. Een droomhuis voor gezinnen met kinderen. Bovendien krijgt elk kind een cadeautje van de Kerstman!

Kerstmarkt met breed aanbod
De kerstmarkt van Winterland Hasselt wordt dit jaar opnieuw uitgebreid. Nieuw dit jaar is een complete kerstwinkel ‘de schatkamer van de Kerstman’ waar je in een betoverende kerstsfeer de origineelste kerstcadeautjes kunt kopen. Met ruim 80 deelnemers uit 11 verschillende landen groeit de kerstmarkt naar een van de grootste van de regio. Er staan dit jaar weer veel handwerkers met producten uit eigen regio. Ook zullen er diverse ambachtslieden aanwezig zijn die ter plekke originele kerstcadeautjes maken.  Alleen een bezoek aan de Hasseltse kerstmarkt is al meer dan de moeite waard. De combinatie met het ruime aanbod aan attracties en drank- en eetgelegenheden maakt een bezoek aan Winterland Hasselt compleet.

Verrassend programma
Naast deze vaste activiteiten zijn er ook enkele momenten met stip in de agenda te plaatsen. We verwelkomen bijvoorbeeld de Sint op Winterland Hasselt. Alle brave kinderenzijn welkom op 29 november vanaf 14u. Op 18 december verwelkomen we de cast van de Duitse successerie “Sturm der Liebe”. Na hun succesvolle passage afgelopen jaar kwamen ze graag opnieuw langs. Fans en selfiejagers op post! Verder kan je ook twee keer zwoel komen Salsadansen, kan je twee keer aansluiten met de cowboys –and girls van het countrydansen en kan je het oude jaar op feestelijke wijze verruilen voor het nieuwe in ons Grand Café!

Voor deze party kunnen feestvierders nu al tickets bestellen op www.winterland.be Ook kunnen bezoekers online Winterlandpakketten kopen. Dat zijn voordeelpakketten met bijvoorbeeld consumptiebonnen en een schaatsarrangement. Door online te kopen sparen ze geld en mijden ze rijden aan de kassa. Doen dus!

Bezoekers vinden het volledige programma op www.winterland.be/bezoekers/programma 


 

Hasselt in ’t Wit
En wie ‘Winterland’ zegt, zegt in één adem ‘Hasselt’. Gezellige winkelstraten, sfeervolle restaurantjes, en winterse terrasjes… In de kerst- en eindejaarsperiode is het altijd gezellig shoppen in onze stad. Om dit extra in de verf te zetten rolt het stadsbestuur het winterconcept Hasselt  in ‘t Wit wederom uit. Sfeervolle verlichting in het centrum, de verlichte bomen langs de Groene Boulevard, aankleding, acts en muziek dragen bij tot een extra kerstbeleving.

Kerstshoppen
Tijdens de drie koopweekends – op 9-10 december, 16-17 december en 23-24 december – wordt de Hasseltse binnenstad opnieuw ondergedompeld in de kerstsfeer. “De winkels zijn op de koopzondagen geopend tussen 11 en 18 uur, met uitzondering van kerstavond. Dan sluiten ze om 16 uur de deuren”, vertelt schepen van Economie Tom Vandeput. “Traditioneel duiken er rond het eindejaar in onze binnenstad een aantal pop-ups op. Dit jaar verenigen verschillende pop-ups de krachten in het voormalige pand van United Brands. Tijdens de shoppingweekends voorzien we onder de noemer ‘Hasselt in het Wit’ allerlei leuke animatie die het eindejaarshoppen in onze binnenstad net dat tikkeltje gezelliger zullen maken. Voor de inkleding gingen we in zee met de ‘Fisheye’. Deze firma werkte onder andere mee aan het muziekfestival Tomorrowland. Zij plaatsen op onze hoofdwinkelas Demerstraat-Hoogstraat-Koning Albertstraat onder andere vier uit de kluiten gewassen witte herten van enkele meters groot. Daarnaast bekleden we midden november opnieuw de verlichtingspalen rondom de Groene Boulevard met ‘Hasselt in het Wit’ wimpels en stellen we de duurzame en energiezuinige LED meegroeiverlichting in de 200 bomen rondom de Groene Boulevard opnieuw in werking.”

 

Extra winkelbudget te winnen

“Online eindejaarshoppen wint alsmaar aan populariteit. Vandaar dat we, in het kader van het EFRO-project ‘Belevingswinkelen’, bezoekers van de handelszaken in onze binnenstad willen belonen”, vervolgt Vandeput. “Wie met zijn Joyn-kaart tussen 9 december en 7 januari een aankoop doet bij één van de aangesloten handelaars, krijgt een tombolalotje. Op 16, 23 en 30 december 2017 loten we telkens een tussentijdse winnaar uit. Zij krijgen een Hasseltbon ter waarde van 250 euro. Op 8 januari 2018 kiezen we één grote winnaar. Hij of zij krijgt een shoppingbudget van maar liefst 1.000 euro. Om de potentiele winnaars vlot richting onze binnenstad te krijgen, rijden er tijdens de koopweekends vanaf de drie park & ride parkings (Alverberg, Hasselt-Zuid en het parkeerterrein aan de Boudewijnlaan) gratis pendelbussen. Om de 10 minuten kan je tussen 10.30 en 19 uur van of naar de binnenstad pendelen”.

 

Joe FM Kerstparade

“Ons animatie-aanbod wordt verder aangevuld dankzij de medewerking van enkele partners”, vertelt schepen van Evenementen Gerald Corthouts. “Publiekstrekker vormt dit jaar ongetwijfeld de Joe FM Kerstparade. Heel de maand december staat Kerstmis centraal op deze radiozender. Vanaf vrijdag 9 december 2017 staat Joe twee weken lang met een eigen Christmas House op Winterland in Hasselt. De Joe-dj’s maken er live radio en er valt heel wat te beleven”. “Op vrijdag 22 december trekt de magische Joe Kerstparade door de straten”, vult Corthouts verder aan. “Verwacht je aan feeërieke praalwagens met sfeervolle muziek, kerstelfen, sneeuwmannen en alles wat winters is. Ook de Kerstman en de Joe-dj’s zullen aanwezig zijn op de Kerstparade”. Op 16 en 17 december start de kerstmarkt ‘Chefs on Wheels’. “Rondom de kathedraal staan tot en met 24 december een aantal foodtrucks en stalletjes opgesteld”, gaat de schepen verder.  “En tot slot organiseren ook verschillende lokale organisaties initiatieven in het kader van dit eindejaar, die we uiteraard toejuichen. Zo vindt op zaterdag 16 december een nieuwe editie van het Geefpleintje plaats. Heb je thuis een aantal overbodige maar nog bruikbare spullen liggen en wil je hiermee iemand anders gelukkig maken? Dan kan je deze tussen 11 en 16 uur op het Van Veldekeplein komen wegschenken. Verder organiseert Katharinadal op 17 december tussen 14 en 18 uur een kunstzinnige kerstmarkt op het Jeneverplein en wordt de Dorpsstraat die dag omgetoverd tot ‘Ginstreet’.”

 

Voor Hasselts burgemeester Nadja Vananroye is het dan ook duidelijk: kerstsfeer dit eindejaar, Hasselt heeft het volop. “De brand op de Corda Campus, waarbij ondanks het snelle optreden van de brandweer niet verhinderd kon worden dat heel wat decoratiemateriaal van Winterland in de vlammen opging, leek heel even een domper op de eindejaarsvreugde te zetten”, zegt Vananroye. “Maar vandaag kunnen we toch een uitgebreid programma aan eindejaarsactiviteiten voorschotelen, mét een nieuwe editie van Winterland. Ik ben dan ook zeer verheugd dat de organisatie van Winterland niet bij de pakken bleef zitten en de voorbije weken alles in het werk stelde om ook van de tiende editie een prachtig versierd evenement te maken.

Samen met de vele activiteiten in het kader van ‘Hasselt in het Wit’ kunnen onze inwoners en de vele bezoekers aan Hasselt zo opnieuw ten volle genieten van de gezellige eindejaarssfeer in onze stad.”  

 

 

IN HET KORT

Wat: Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein in Hasselt                                                        

Wanneer: 18 november 2017 t/m 7 januari 2018                            

Openingstijden: dagelijks tot 22.00 uur (Grand Café / Aspen Lounge tot 24.00 uur)

24 december open tot 18.00 uur; 25 december open vanaf 14.00 uur, 1 januari open vanaf 13.00 uur.

Toegang: gratis

Honden zijn toegelaten.

Inkom schaatsbaan: € 4,00 / Schaatsenverhuur: € 4,00

Alle info en tickets op  www.winterland.be

 

Volg ons voor alle info en het programma:

www.facebook.com/winterlandhasselt

www.instagram.com/winterland_be